Het Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum in Den Bosch biedt een unieke verzameling objecten en voorwerpen die betrekking hebben op de kunst, historie en cultuur van Noord-Brabant en de Zuidelijke Nederlanden. Publiekstrekker in de vaste collectie zijn de schilderijen van Vincent van Gogh uit zijn ‘Brabantse periode’. Ook wordt ruim aandacht besteed aan  Brabantse zonen Jheronimus Bosch, Brueghel en Jan Sluijters.

Het elegante gouvernementspaleis uit de 18de eeuw, waarin Het Noordbrabants Museum is gehuisvest, telt meer dan 5000 vierkante meter tentoonstellingsruimte, een museumwinkel en een restaurant dat uitloopt in prachtige beeldentuin. Het historische gebouw ligt in het hart van ‘s-Hertogenbosch en wordt omringd door restaurants, sfeervolle winkelstraten en de prachtige Sint-Janskathedraal: als geheel een zeer aantrekkelijk dagarrangement.

Vanwege zijn collectie, gebouw en bijzondere ligging in historisch  ‘s-Hertogenbosch, wordt Het Noordbrabants Museum gezien als  één van de grootste culturele attracties van Nederland.

Voorzieningen
0.0

0 Reviews

Rating 0
Atmosphere 0
Personeel 0
Personel 0
Price Tags 0
Prijs/Kwaliteit 0

0 Reviews

Write a Review

Contact info

Verwersstraat 41, 's-Hertogenbosch, Nederland

Doe Sociaal:

Registreren

Heb je een account?