Kijk en Luistermuseum

Je houdt van muziek. Je luistert ernaar op de radio of je streamt je favoriete muziek naar je telefoon.

In het Kijk en Luistermuseum kun je beleven hoe mensen vroeger van muziek konden genieten, toen er nog geen elektriciteit was. Er zijn draaiorgels, speeldozen, straatpiano’s, muziekautomaten, een pianola, een orchestrion (zelf-spelend orkest) en nog veel meer.

Al dit soort apparaten was er al lang vóór de bandrecorder, de walkman, het keyboard en de cd-speler. Sterker nog: als deze instrumenten er niet waren geweest,  was de platenspeler er misschien nooit gekomen. Nu werkt het allemaal elektronisch, de apparaten van vroeger werkten mechanisch. Je moest zelf draaien aan het draaiorgel, of een veer opwinden die ervoor zorgde dat er muziek uit de speeldoos kwam.

In het museum zijn heel grote speelkasten, die bijvoorbeeld in restaurants voor muziek zorgden en kleine speeldozen voor in de kamer. Bij een bezoek aan het museum is een demonstratie van de instrumenten inbegrepen. Die duurt ongeveer een uur en iedereen wordt er vrolijk van.

En er is nog veel meer, zoals een garen- en bandwinkel, met een unieke collectie kleren van vroeger. Hier krijg je antwoord op vragen als: Hoeveel rokken droeg de Veluwse boerin? En wat droeg ze daaronder? Wat kun je weten als je naar haar muts kijkt?

Er is een verkleedkist, waarmee je je kunt verkleden als iemand van zo’n 100 jaar geleden. Ook is er een schoolklasje uit die tijd. Ga  gerust zitten in de schoolbank en maak een foto van jezelf.

Voor kinderen zijn er leuke speurtochten.

Tenslotte: een boerendeel uit vroeger dagen, een stijlkamer, een wisseltentoonstelling en een kruidenierswinkeltje waar je snoep van vroeger koopt voor prijsjes van toen.

Voorzieningen
0.0

0 Reviews

Rating 0
Atmosphere 0
Personeel 0
Personel 0
Price Tags 0
Prijs/Kwaliteit 0

0 Reviews

Write a Review

Contact info

Kerkstraat 1, 6721 VA Bennekom, Nederland

Nu gesloten
maandag Closed
dinsdag 2:00pm - 5:00pm
woensdag 2:00pm - 5:00pm
donderdag 2:00pm - 5:00pm
vrijdag 2:00pm - 5:00pm
zaterdag 2:00pm - 5:00pm
zondag Closed
Lokale tijd 12:57pm
Goed om te weten

Museumkaart geldig

Ja

Registreren

Heb je een account?