Wist je dat het apparaat waar je nu op aan het kijken hebt, zijn oorsprong pas zo’n 40 jaar geleden heeft. De “personal computer”, ook wel homecomputer, heeft zijn oorsprong in 1977 en heeft een enorme snelle groei doorgemaakt. Het HomeComputerMuseum te Helmond biedt een blik op deze geschiedenis door honderden computers en aanverwante apparaten uit de periode tussen 1975 en 2006 te laten zien. Alle apparaten kunnen gebruikt worden en staan sfeervol opgesteld om het gevoel uit de betreffende jaren zo goed mogelijk te laten zien. Een ware nostalgische tijdreis waar bezoekers weer het speciale gevoel van hun eerste computer kunnen ervaren. Wat was uw eerste computer?

Het HomeComputerMuseum is een non-profit organisatie welke volledig draait op vrijwilligers. Het overgrote deel heeft een beperking, veelal autisme spectrum stoornis, welke door stichting HomeComputerMuseum ondersteund worden om zich zelfstandig goed in de maatschappij te kunnen ontplooien. Zowel op sociaal als technisch gebied bieden wij veel mogelijkheden voor deze kwetsbare en vaak onbegrepen groep.

Naast het museale en sociale aspect bieden wij ook reparaties voor moderne computers aan. De (diepgaande) kennis hebben we in huis om met name te repareren en alleen als het echt noodzakelijk is, te vervangen.

Het HomeComputerMuseum biedt ook schoolreisjes, kinderfeestjes, vrijgezellenfeesten en bedrijfsuitjes aan. Voor alle varianten hebben we een leuk en uitdagend programma.

Het HomeComputerMuseum, veel meer dan alleen een museum.

Voorzieningen

Contact info

Kluisstraat 5, 5701 KP Helmond, Nederland

Nu gesloten
maandag Closed
dinsdag Closed
woensdag 11:00am - 6:00pm
donderdag 11:00am - 6:00pm
vrijdag 11:00am - 10:00pm
zaterdag 11:00am - 6:00pm
zondag 12:00pm - 5:00pm
Lokale tijd 11:21pm
Goed om te weten

Museumkaart geldig

Nee

Registreren

Heb je een account?