Museum Speelklok, het vrolijkste museum van Nederland!
Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door vrolijke muziek! Al doende en al luisterend leer je meer over de eeuwenoude instrumenten: van het kleinste speeldoosje tot de grootste draai- en dansorgels. Hoor de instrumenten live spelen tijdens de Muzikale Rondleiding die ieder uur plaatsvindt, of ga zelf op onderzoek uit in de Museum Expeditie. Je beleeft het in Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland!

Muzikale rondleiding
Ieder uur biedt Museum Speelklok een gratis Muzikale Rondleiding aan voor jong en oud. De enthousiaste rondleiders vertellen klinkende verhalen over de collectie en brengen de muziekinstrumenten tot leven door ze te laten spelen zoals ze dat soms al honderden jaren doen! En dan blijkt dat deze oude muziekmachines hun magie nog lang niet verloren hebben. Buiten de schoolvakanties om wordt er bovendien iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag een kinderrondleiding door het museum gegeven.

Museum expeditie
Ontdek zelf nog meer over de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten in de Museum Expeditie. Kom op interactieve wijze meer te weten over de techniek, muziek en geschiedenis!

Tentoonstellingen en activiteiten
Naast de vaste collectie van Museum Speelklok worden er regelmatig bijzondere tentoonstellingen en (kinder)- activiteiten georganiseerd. Kijk voor de actuele (kinder)agenda op de website.

 Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens officiële schoolvakanties ook open op maandag.

Openingstijden schoolvakanties
Iedere maandag is het museum in principe gesloten, maar tijdens de officiële schoolvakanties, die bepaald zijn door het ministerie van OC&W, is het museum elke dag open van 10.00 uur t/m 17.00 uur (maandag t/m zondag).

Openingstijden feestdagen
Op de volgende feestdagen is het museum geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur: 1e en 2e paasdag, Bevrijdingsdag, hemelvaart, 1e en 2e pinksterdag en 2e kerstdag. Het museum is gesloten op: maandag, nieuwjaarsdag, Koningsdag en 1e kerstdag.

Voorzieningen

Contact info

Steenweg 6, 3511 JP Utrecht, Nederland

Nu gesloten
maandag Closed
dinsdag 10:00am - 5:00pm
woensdag 10:00am - 5:00pm
donderdag 10:00am - 5:00pm
vrijdag 10:00am - 5:00pm
zaterdag 10:00am - 5:00pm
zondag 10:00am - 5:00pm
Lokale tijd 10:49am
Goed om te weten

Museumkaart geldig

Ja

Registreren

Heb je een account?