Museum Vekemans voert u in in twee werelden: de wereld van het wassen en strijken en die van de Brabantse klederdracht van vóór 1950 en dan met name de poffer.

U ziet een historisch overzicht van wassen en strijken door de eeuwen heen. Een internationaal vermaarde collectie was- en strijkgereedschappen, maar ook een museale collectie schilderijen, prenten, posters en kunstvoorwerpen. De samenstelling van deze collectie is absoluut uniek in de wereld.

Een museum over de jarenlange traditie van doodgewone bezigheden wassen en strijken. Maar wie iets beter kijkt, ontdekt de Westerse geschiedenis van eeuwen geleden tot nu. In gebruiksvoorwerpen, maar vooral ook in schilderijen, prenten en tekeningen. Wassen en strijken vertelt niet alleen over het wassen en strijken, maar juist ook over hoe mensen vroeger met elkaar omgingen

Museum Vekemans heeft daarnaast een unieke collectie van de Brabantse poffer, misschien wel hét icoon van de Brabantse klederdracht van vóór 1950.

Daarnaast zijn er nog enkele speciale exposities namelijk “’t Brabants volkje”, “het religieus panorama” en “de doopkamer”.

 

Toegangsprijs: vanaf 12 jaar € 5,00, museumkaart geldig. Rondleiding op aanvraag, € 15,00 per gids.

Voorzieningen

Contact info

Stationsstraat 39, 5281 GA Boxtel, Nederland

Nu gesloten
maandag Closed
dinsdag Closed
woensdag 1:00pm - 5:00pm
donderdag Closed
vrijdag 1:00pm - 5:00pm
zaterdag Closed
zondag Closed
Lokale tijd 12:41am
Goed om te weten

Museumkaart geldig

Ja

Registreren

Heb je een account?